Elektrėnų turizmo informacijos centras

„Dabar aš ramiai papietausiu“: savo knygą pristato literatūrologas Saulius Vasiliauskas

Susitikimas

„Dabar aš ramiai papietausiu“ – taip pavadinta pirmoji rašytojo, literatūrologo Sauliaus Vasiliausko knyga, į kurią sudėti trumpieji autobiografiškumo atspalvį turintys pasakojimai, kuriuose iš pirmo žvilgsnio paprastos, gyvenimiškos istorijos tampa buvimo dabartyje, „čia ir dabar“ svarbos liudininkėmis, nuolat primenančiomis, kad gyvenimą reikia iš tikrųjų patirti, o ne prabėgti manant, kad jau patyrei.

„Gimiau 1989-aisiais Vilniuje, augau Širvintose. Spausdinti tekstus – esė, apsakymus, miniatiūras – pradėjau atsikraustęs į sostinę, kur studijuoju literatūrologijos doktorantūroje, užsiimu įvairiomis kultūrinėmis veiklomis ir gainioju kamuolį jaunųjų humanitarų, menininkų krepšinio komandoje „Egzistenciniai klausimai“.
Žinau, kad mano senelis Stasys, ištremtas į Vorkutos lagerį, pasakodavo blatniesiems intriguojančias istorijas – kad nebūtų sumuštas, kad išgyventų. Turėjo būti geras pasakotojas. Išgyvenimo pasakotojas. O aš? Pasakoju bandydamas išgyventi? Matyt, taip teigti nebūtų tikslu ir sąžininga. Veikiau mokausi klausyti ir stebėti, bent truputį sulėtinti įvykius, patirti dabartį“, – sako Saulius Vasiliauskas.

Kur: Elektrėnų bibliotekos renginių salė
Kada: 2021 lapkričio 18 d. 16:00 val.
SVARBU: Įėjimas į renginį tik SU Galimybių pasu.